Vrt na parkirišču

Raketa d.o.o. / 2018
Lokacija ogleda
Termin ogleda
ned. 27. 09. 2020 ob 12:00
REZERVACIJA OGLEDA

V želji po načrtovanju zunanje ureditve gostilniškega prostora so avtorji začeli z izhodiščem, da sta vrt in vstopni del pomembnejša od parkirišča. Izziv je predstavljal, kako iz parkirišča ustvariti prostor druženja. V ospredje rešitve je postavljen zid kot dramatičen kontrast kaotični prometnici. Postavitev več kot 10 metrov dolgega betonskega monolita je vzpostavila nova razmerja med mestno vpadnico, parkiriščem in zasebnostjo. Čeprav majhen po kvadraturi, projekt pod vprašaj postavlja navidezno samoumevnost kateregakoli parkirišča.

Ogled bo potekal skupaj s projektom restavracije Cubo.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2018
Kvadratura parcele
50 m2

Projektantska ekipa

Arhitektura
Katjuša Kranjc, Rok Kuhar, Raketa d.o.o.
Fotografije
Žiga Lovšin
Elektro instalacije
Domadenik d.o.o.
Gradbene konstrukcije
Žurbi team d.o.o.

Izvajalci in dobavitelji

Svetila
Domadenik d.o.o.
Ograje
Žurbi team d.o.o.
X

Rezervacija ogleda

Vrt na parkirišču

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.
Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte.
Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam. V skladu z začasnimi omejitvami zbiranja se osebni podatki hranijo 1 mesec po preteku dogodka.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Na ogled pridite le v primeru, da ste zdravi in niste bili v stiku z osebami, ki kažejo znake okužbe ali so v karanteni.
Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna varnostna razdalja med udeleženci. Prosimo, da s seboj prinesete svojo masko, saj je v zaprtih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin