Velodrom in atletska dvorana

Air arhitekti / 2019
Lokacija ogleda
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO 15.09.2020

Velodrom oziroma kolesarska steza odprtega tipa, tribuna in večnamenska asfaltna ploščad so bili zgrajeni leta 1996 zaradi organizacije mladinskega svetovnega prvenstva v kolesarstvu (avtorji Marjan Zupanc, Špela Kuhar, Aleš Bizjak). Namen novega gradbenega posega je bilo prekritje obstoječega športnega objekta z napihljivo membrano, ki nudi zaščito pred neugodnimi vremenskimi pogoji in omogoča daljšo uporabo športnih površin. Pri dograditvi je šlo za dodajanje novih programov v kolesarski objekt. Hrbtenica zasnove je obstoječa 250-metrska kolesarska steza, ki je kompatibilna s krožno 200-metrsko atletsko stezo. V gradbeno-arhitekturnem smislu se poseg deli na armiranobetonsko bazo, v kateri so vhodi v objekt, in na montažno napihljivo membrano, ki je nanjo sidrana. Dvoslojna izolativna opna, ki pokriva površino velodroma, je členjena z radialnimi zračnimi komorami iz segmentov, ki artikulirajo veliko strešno površino.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2019
Velikost objekta
7.574 m2
Kvadratura parcele
20.043 m2
Investitor
Občina Novo mesto

Projektantska ekipa

Arhitektura
Marjan Zupanc, Air arhitekti
Ostali sodelujoči
Marco Coloni, Špela Kuhar, Aleš Bizjak

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

Velodrom in atletska dvorana

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.

Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Izberite termin