Slovenska arhitektura

Hotel Vander – Design pop-up

Sadar + Vuga / 2012
LOKACIJA: Krojaška ulica 6, 1000 Ljubljana

Hotel Vander je unikatno arhitektonsko zlitje romantične preteklosti Ljubljane in vrhunske kakovosti bivanja, ki se skriva za pročelji štirih srednjeveških hiš ob obrežju Ljubljanice v osrčju Stare Ljubljane. Okrog vertikalnega atrija z osrednjim stopniščem je nanizan program hotela v treh nadstropjih. Šestnajst sob odlikujejo intimna atmosfera, unikaten bivalni ambient, skrben izbor materialov in vrhunska notranja oprema. Interjer je zasnovan kot nepretrgana linija, ki neopazno teče iz hiše v hišo in zapeljuje s presenetljivimi pogledi. Oblikovanje hotela temelji na kalejdoskopski igri tridimenzionalnih vzorcev različnih izbranih materialov in na odsevih, ki prostoru dodajajo novo dimenzijo.

V soboto se odpre 5 hotelskih sob, kjer se bodo predstavljali oblikovalski brandi: DK Glowy, The base label, Goodwill, Foh in Kobalt. Hotel in oblikovalski pop-up si boste lahko ogledali pod vodstvom ustanoviteljev hotela Amande in Aleksandra.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2012
Kvadratura parcele
232 m2
Investitor
Zasebni

Projektantska ekipa

Arhitektura
Sadar + Vuga, Jurij Sadar, Boštjan Vuga, Mirjam Milić, Petra Stojsavljević, Vanja Gortnar, Bruno Henriques, Bine Tekavec
Interier
Sadar + Vuga
Fotografije
Miran Kambič, David Lotrič

Izvajalci in dobavitelji