Thalasso spa Lepa Vida v solinah

Pia Studio / 2013
Lokacija ogleda
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO 15.09.2020

Prostorska zasnova zdraviliškega objekta upošteva geometrijo tradicionalne solinarske krajine. Les kot poglavitni gradbeni material je bil izbran zaradi svoje ekološke oziroma trajnostne vrednosti ter zaradi estetike in tradicije. Lesene poti povezujejo posamezne objekte enostavnih oblik, ki spominjajo na hiške za hrambo orodja pri delu na solinah. V njih so recepcija, garderoba, prostori za zdravniško in reševalno osebje, sanitarije, bar, strojnica bazena ter drugi tehnični prostori. Osrednji del kompleksa predstavljajo plavalni bazen z morsko vodo, bazeni za knajpanje ter manjši bazeni za terapije s slanico. Terme so zamejene z obodom iz stotin lesenih pilotov, ki območje ločujejo od vode.

Podatki o objektu

Leto projekta
2007
Leto izgradnje
2013
Velikost objekta
1592 m2
Investitor
Soline Pridelava soli d.o.o.

Projektantska ekipa

Arhitektura
Stanislava Pustoslemšek, Adriano Coren, Uršula Koren, Pascal Serge Fusil, Pia Studio
Fotografije
Pascal Serge Fusil

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

Thalasso spa Lepa Vida v solinah

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.

Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Izberite termin