Sv. Urh, Razstava 1941-1945

ATELIERarhitekti / 2020
Lokacija ogleda
Zbirno mesto
Cesta na Urh, objekt Mežnarija
Termin ogleda
ned. 27. 09. 2020 ob 12:00
REZERVACIJA OGLEDA

Na sv. Urhu je v obstoječih nadkritih ostalinah nekdanje mežnarije oblikovana razstava o dogodkih med letoma 1941 in 1945, ki se navezujejo na ta kraj in širši prostor. Nastala je namesto razstave, ki je bila do 90. let 20. stoletja postavljena v cerkvi sv. Urha.

Odprt nadstrešen prostor nad kletjo je zastrt z mrežnimi elementi, kar ni le utilitarna zapora, temveč napoveduje poseben dogodek v prostoru. Namenjen je razstavi informativnega gradiva. Kletni prostori, kjer so bili ujetniki zaprti in mučeni, so zgolj zadržano osvetljeni. Ohranjeni so nedotaknjeni. Novi sta le kovinski vratni krili, na katerih so nameščene fotografije identificiranih žrtev, in sta simbolno tako široki, da ju ni mogoče zapreti.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2020
Velikost objekta
150 m2
Investitor
Mestna občina Ljubljana

Projektantska ekipa

Arhitektura
Jurij Kobe, Maja Kovačič
Fotografije
Jurij Kobe
Ostali sodelujoči
dr. Blaž Vurnik – zasnova razstave in izbor gradiva (Mestni muzej Ljubljana), Roman, d.o.o. – jeklo in sanacija zidovja

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Roman, d.o.o.
Instalacije
Javna razsvetljava d.o.o.
X

Rezervacija ogleda

Sv. Urh, Razstava 1941-1945

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.
Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte.
Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam. V skladu z začasnimi omejitvami zbiranja se osebni podatki hranijo 1 mesec po preteku dogodka.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Na ogled pridite le v primeru, da ste zdravi in niste bili v stiku z osebami, ki kažejo znake okužbe ali so v karanteni.
Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna varnostna razdalja med udeleženci. Prosimo, da s seboj prinesete svojo masko, saj je v zaprtih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin