Skatepark Maribor

Mateja Katrašnik in Polona Lipičnik / 2019
Termin ogleda
ned. 19. 09. 2021 ob 13:00
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Koncept umestitve deli območje na tri dele, rolkarski poligon, zunanjo ureditev z novimi klopmi in potmi v prostoru ter vmesni vezni člen – klubski objekt.
Je največji skatepark v Sloveniji in prvi, narejen s tehniko ‘SHOTCRETE’ in situ ulivanja betona.
Sledi mednarodnim smernicam in omogoča mednarodne športne dogodke.
Oblikovanje temelji na naravnih danostih terena, se umika obstoječemu drevesnemu fondu in se umešča v obstoječi zeleni pas ob Pekrskem potoku. Projekt je bil nagrajen z German Design Award 2021 in BigSEE Award 2020.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2019
Velikost objekta
1321,50 m2
Kvadratura parcele
3800 m2
Vrednost investicije
664.000
Nagrade
2019 - Diploma Mednarodnega združenja evroazijskih zvez arhitektov (IAUA), 2020 - Big SEE Architecture Award v kategoriji ‘landscape and urban design’, 2020 - German Design Award 2021 – ‘special mention’ v kategoriji Excellent Architecture – Urban Space and Infrastructure, 2021 - Best DEsigners Award – Best Landscape project – skatepark Maribor, LuxLIfe Magazine, Anglija
Investitor
Mestna občina Maribor

Projektantska ekipa

Arhitektura
Mateja Katrašnik in Polona Lipičnik
Krajinska arhitektura
Arhiteza d.o.o.
Fotografije
Matej Lozar
Strojne instalacije
Tbiro
Elektro instalacije
Probiro
Gradbene konstrukcije
Matevž Govekar
Tehnološki načrti
Davor Miljkovič

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Lesnina MG oprema d.d.
X

Rezervacija ogleda

Skatepark Maribor

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin