Ruska dača

/ 2020
Lokacija ogleda
Termin ogleda
Vsi termini zasedeni

Ruska dača je kulturni spomenik. Zasnovana je kot objekt v treh etažah: pritličje, nadstropje in po prenovi tudi mansarda. Obnovljena je skladno s kulturnovarstvenimi zahtevami in konservatorskim načrtom. Izhodišče za prenovo je bilo leto 1908, ko je v zemljiški knjigi postala vila, njen lastnik pa je bil Franc Petrič. Dveletna obnova je bila temeljita in celovita, od ostrešja in gankov do tlakov ter od instalacij, lesenih stropov in ometov do okenskih vitražev. Ohranjenih je bilo 70 odstotkov originalnih lesenih delov. Vila Ruska dača predstavlja obogatitev turistične, kulturne, kulinarične in doživljajske ponudbe Ljubljane in Slovenije.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2020
Velikost objekta
180 m2

Projektantska ekipa

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
GNOM d.o.o.
Fasade in izolacije
X

Rezervacija ogleda

Ruska dača

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.
Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte.
Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam. V skladu z začasnimi omejitvami zbiranja se osebni podatki hranijo 1 mesec po preteku dogodka.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Na ogled pridite le v primeru, da ste zdravi in niste bili v stiku z osebami, ki kažejo znake okužbe ali so v karanteni.
Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna varnostna razdalja med udeleženci. Prosimo, da s seboj prinesete svojo masko, saj je v zaprtih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin