Ruska dača

/ 2020
Lokacija ogleda
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO 15.09.2020

Ruska dača je kulturni spomenik. Zasnovana je kot objekt v treh etažah: pritličje, nadstropje in po prenovi tudi mansarda. Obnovljena je skladno s kulturnovarstvenimi zahtevami in konservatorskim načrtom. Izhodišče za prenovo je bilo leto 1908, ko je v zemljiški knjigi postala vila, njen lastnik pa je bil Franc Petrič. Dveletna obnova je bila temeljita in celovita, od ostrešja in gankov do tlakov ter od instalacij, lesenih stropov in ometov do okenskih vitražev. Ohranjenih je bilo 70 odstotkov originalnih lesenih delov. Vila Ruska dača predstavlja obogatitev turistične, kulturne, kulinarične in doživljajske ponudbe Ljubljane in Slovenije.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2020
Velikost objekta
180 m2

Projektantska ekipa

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
GNOM d.o.o.
X

Rezervacija ogleda

Ruska dača

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.

Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Izberite termin