RE_RE

AG BIRO 55 d.o.o. / 2021
Termin ogleda
sob. 28. 05. 2022 ob 14:00; sob. 28. 05. 2022 ob 15:00
REZERVACIJA OGLEDA

Projekt prenove starega objekta je izveden skladno z dvema primarnima trajnostnima strategijama: (RE)novacijo in (RE)ciklažo. S strategijo prenove so stroje v notranjosti objekta programsko zamenjali s primarnimi elementi domovanja (ognjišče, leseno pohištvo, kavč … ). Tej strategiji so avtorji dodali še strategijo ponovne uporabe ruševin, ki so nastale kot posledica prenove. Z ostanki opeke, betona, strešnikov in asfalta kot presežka pri posegu v stari objekt so zapolnili zunanje oporne zidove (gabione). Tako se zgodi reciklaža na stiku človekovega posega v naravo v upanju na vzpostavitev prepotrebnega novega odnosa.

Hiša se nahaja v Komendi.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2021
Velikost objekta
160 m2
Nagrade
/
Investitor
zasebni

Projektantska ekipa

Arhitektura
AG BIRO 55 d.o.o.
Interier
AG BIRO 55 d.o.o. v sodelovanju z naročnikom
Fotografije
Jernej Girandon, Andrej Lamut, Matevž Semprimožnik

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Gradnik d.o.o.
Notranja oprema
Pohištvo Jurles
X

Rezervacija ogleda

RE_RE

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

 

Izberite termin