Prenova Plečnikove hiše

Arrea / 2015
Lokacija ogleda
Zbirno mesto
pred hišo
Termin ogleda
Vsi termini zasedeni

Plečnikovo hišo sestavlja kompleks dveh starih hiš ob Karunovi ulici, ki jima je Plečnik dodal valjast prizidek ter zimski vrt, ki meji na prostran vrt za hišo. Hiša, ki jo je arhitekt zgradil in v njej bival, je najpomembnejša in zato prenovljena brez vidnih sprememb. Prostore drugih dveh smo preoblikovali v nove razstavne in pedagoške prostore, mansarda pa je namenjena kustosom in raziskovalcem Plečnikove zapuščine. Proces prenove je vključeval skupino različnih strokovnjakov, od naročnika MOL, odgovorne konservatorke Irene Vesel, izdelovalcev Konservatorskega načrta RC Slovenije, do uporabnika MGML.
Plečnikova hiša je sama po sebi izjemna kulturna vrednota, saj je ena redkih tako dobro ohranjenih in izvirno zasnovanih ter opremljenih hiš umetnikov na svetu, obisk pa dopolni ogled stalne razstave o življenju in delu Jožeta Plečnika z izjemnimi originalnimi maketami in številnimi načrti arhitekta, maketo Plečnikove Ljubljane ter arhitektovimi osebnimi predmeti.

Na vodstvu si bomo ogledali novo pridobljene prostore z novo stalno razstavo s preprostim naslovom Plečnik, prostore za občasne razstave in študijski center v nadstropju, Plečnikovo učilnico za pedagoške in andragoške programe ter muzejsko trgovino z izborom oblikovalskih izdelkov in publikacij.

 

Podatki o objektu

Leto projekta
2012
Leto izgradnje
2015
Velikost objekta
715,90 m2
Energetska izkaznica
A

Projektantska ekipa

Arhitektura
Jože Plečnik
Interier
Maruša Zorec, Maša Živec, Matjaž Bolčina, Arrea
Krajinska arhitektura
Ana Kučan, Mojca Kumer, Studio AKKA
Fotografije
Tadej Bolta
Strojne instalacije
Celarc d.o.o.
Elektro instalacije
TE-biro d.o.o.
Gradbene konstrukcije
Elea iC d.o.o.

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Makro 5 gradnje d.o.o., Restavratorski center
Instalacije
SBS tim inženiring d.o.o.
Okna, vrata
Makro 5 gradnje d.o.o.
Notranja oprema
RPS d.o.o., Lesnina MG oprema d.d., SBS tim inženiring d.o.o.
Svetila
Svetila ca-sa d.o.o.
X

Rezervacija ogleda

Prenova Plečnikove hiše

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.
Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte.
Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam. V skladu z začasnimi omejitvami zbiranja se osebni podatki hranijo 1 mesec po preteku dogodka.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Na ogled pridite le v primeru, da ste zdravi in niste bili v stiku z osebami, ki kažejo znake okužbe ali so v karanteni.
Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna varnostna razdalja med udeleženci. Prosimo, da s seboj prinesete svojo masko, saj je v zaprtih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin