Poslovni prostori AquafilSLO

Tria Studio / 2019
Lokacija ogleda
Zbirno mesto
Vratarnica pri glavnem vhodu
Termin ogleda
pet. 27. 05. 2022 ob 16:00
REZERVACIJA OGLEDA

Prvotna zasnova prenove in razširitve pisarniških prostorov je obsegala dva sklopa treh medsebojno povezanih diagonalno orientiranih kubusov, ki sledi najnovejšim smernicam za trajnostni razvoj že urbaniziranih področij – to je strategiji zgoščevanja stavb. Strategija poudarja boljšo izrabo potenciala dobrin, ki jih že uporabljamo, in prednostno uporabo lesa, obnovljivega materiala. (Trenutno je izveden prvi kubus.)

Za naročnika, enega največjih izdelovalcev sintetičnih vlaken v Evropi, trajnost proizvodnih procesov in izdelkov že več kot desetletje predstavlja strateško usmeritev poslovanja. Te vrednote so jih vodile tudi pri izbiri rešitev za nove pisarniške prostore, ki so z uporabo trajnostnih pristopov in materialov zasnovani tako, da zaposlenim omogočajo prijeten, svetel in odprt delovni prostor.

Skoraj vse stene iz križno lepljenega lesa so vidne, tako da diši po smrekovem lesu. Talne obloge so izdelane iz vlaken ECONYL®, ki jih po edinstvenem inovativnem postopku v podjetju izdelujejo iz odsluženih izdelkov in industrijskih odpadkov. Objekt omogoča izvedbo ciljev, ki si jih je zadal naročnik, in predstavlja navdihujoče okolje za zaposlene. Nad prostori je bil navdušen tudi italijanski lastnik podjetja, ki naj bi enaka načela uporabil pri prihodnjih širitvah oziroma prenovah pisarniških prostorov v svojih podjetjih v tujini.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2019
Velikost objekta
600 m2
Kvadratura parcele
66300 m2
Investitor
AquafilSLO

Projektantska ekipa

Arhitektura
Tria Studio, Jernej Hočevar, Martin Lovrečić, Matevž Vrhovnik
Fotografije
Tria Studio
Gradbene konstrukcije

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

Poslovni prostori AquafilSLO

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

 

Izberite termin