Slovenska arhitektura

Paviljon Lokve

Abiro / 2017

Drobna arhitekturna intervencija je nastala na podlagi želje naročnika, da jedilnico preseli na odprto vogalno teraso z jugozahodno orientacijo. Vogalna jedilnica je zasnovana diagonalno, z enakovrednim povezovanjem z dnevno sobo in kuhinjo. Dvojno stavbno pohištvo, torej na meji med obema zalednima prostoroma in jedilnico ter med jedilnico in zunanjščino omogoča, da je paviljon lahko odprt in zaprt na številne načine, proti zunanjščini, proti notranjščini ali oboje hkrati. Objekt se nahaja v Brestanici.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2017
Velikost objekta
21 m2

Projektantska ekipa

Arhitektura
Katja Cimperman, Matej Blenkuš, Abiro
Fotografije
Miran Kambič
Gradbene konstrukcije
Armatura, Uroš Žvan s.p.

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Krovstvo kleparstvo Sandi Tršinar s.p.
Okna, vrata
LESKO Žiri d.o.o.
Notranja oprema
Mizarstvo Medved d.o.o.
Ograje
Alufinal d.o.o.