Slovenska arhitektura

Lesen pasivni vrtec v Preddvoru

Repše Atelje / 2012

Nov lesen vrtec, izdelan v pasivnem standardu, je umeščen v zeleno okolje ob osnovni šoli. Zasnovan je iz treh delov: okoli osrednjega, nadstropnega dela se levo in desno razširjata pritlična dela s skupaj 7 igralnicami. Vrtec je zasnovan tako, da se lahko razširi za še dva oddelka. V osrednjem delu se v pritličju nahaja športna igralnica, večnamenski prostor, v nadstropju so servisni in administrativni prostori ter kuhinja. Vrtec se ogreva na biomaso iz obstoječe kotlovnice v Preddvoru. Na strehi vrtca je nameščena fotovoltaika. Objekt je energetsko učinkovito optimiziran.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2012
Velikost objekta
1.500 m2

Projektantska ekipa

Arhitektura
Repše Atelje, Renato Repše
Ostali sodelujoči
Nevenka Repše, Klemen Puhar

Izvajalci in dobavitelji