KREADOM vodi po Novi Gorici

Kreadom d.o.o. /
Lokacija ogleda
Termin ogleda
sob. 18. 09. 2021 ob 13:00
REZERVACIJA OGLEDA

Arhitekturni biro Kreadom bo vodil ogled po Novi Gorici, kjer bo predstavil svoje projekte.

Prva točka urbanega sprehoda bo prenovljena okrepčevalnica Soča na Rejčevi ulici. Znani lokal je pomembno zaznamoval mestni vogal, z novo podobo pa je zopet sveža, sodobna in atraktivna točka srečevanja.
Nato se bomo sprehodili mimo osvežene fasade in nove fasadne opreme na nekdanji stavbi Mebla ter si ogledali načine poenotenja fasade in igre skrivanja in odkrivanja različnih strukturnih delov.
Od tod se ogled nadaljuje do nove picerije Le cité, ki je prebudila del mesta. Dolgi pult in popolnoma odprta steklena stena napajata lokal in velik vrt pred njim.

Pot bomo nadaljevali do novega Turistično-informacijskega centra na Kidričevi ulici, katerega interier temelji na slovenski in ponovno uporabljeni opremi. Tlak je iz opečnatega teraca, saj opeka predstavlja pomemben del goriške tradicije. Odpočili si bomo na klopeh zunanje ureditve na leseni ploščadi.

Zadnja točka urbanega sprehoda po Novi Gorici bo v  Galeriji Gong, ki že napoveduje kulturno prihodnost mesta.

Sprehod bosta vodili Eva Sušnik, u. d. i. a. in Renata Jakopin, u. d. i. a.

Podatki o objektu

Projektantska ekipa

Arhitektura
Adrijan Cingerle, Kreadom d.o.o.

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

KREADOM vodi po Novi Gorici

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin