KRATER, USTVARJALNI LABORATORIJ V GRADBENI JAMI

Prostorož / 2021
Lokacija ogleda
Termin ogleda
pet. 25. 09. 2020 ob 18:00
REZERVACIJA OGLEDA

V dobri dve desetletji zapuščeni gradbeni jami, kjer je nekoč stala vojašnica, se je ob odsotnosti človeka razvil edinstven urbani ekosistem, preraščen z invazivnimi rastlinami. Letos je v njej začel nastajati KRATER – laboratorij za oblikovanje izdelkov in projektov, ki jih povezuje problematika invazivnih rastlin. Gre za pobudo treh ustvarjalnih kolektivov: društva Trajna, društva prostoRož in Društva za permakulturo Slovenije, ki bodo med vodenim ogledom predstavili prostor iz različnih perspektiv.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2021
Kvadratura parcele
3500 m2
Investitor
Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture (RUK)

Projektantska ekipa

Arhitektura
Maša Cvetko
Fotografije
Arhiv Trajna
Ostali sodelujoči
Andrej Koruza, Gaja Mežnarič Osole, Primož Turnšek, Sebastjan Kovač, Rok Oblak

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

KRATER, USTVARJALNI LABORATORIJ V GRADBENI JAMI

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.
Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte.
Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam. V skladu z začasnimi omejitvami zbiranja se osebni podatki hranijo 1 mesec po preteku dogodka.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Na ogled pridite le v primeru, da ste zdravi in niste bili v stiku z osebami, ki kažejo znake okužbe ali so v karanteni.
Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna varnostna razdalja med udeleženci. Prosimo, da s seboj prinesete svojo masko, saj je v zaprtih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin