Islamski versko-kulturni center

Bevk-Perović arhitekti / 2020
Lokacija ogleda
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO 15.09.2020

“Specifičnost” lokacije Islamskega verskega in kulturnega centra je prav pomanjkanje “specifičnosti” zapuščenega in pozabljenega območja v bližini središča mesta. Tako kot njegovi zgodovinski predhodniki, na primer sarajevske džamije iz 19. stoletja, center postane izhodišče za razvoj tega dela Ljubljane. Program sestavljajo verska šola, kulturni in pisarniški program, apartmaji, restavracija in mošeja – prva, zgrajena v Sloveniji. Preprosti volumni so nameščeni kot ločene enote, ki obkrožajo osrednji trg z mošejo. S svojimi programi so usmerjeni v zunanji svet, hkrati pa obkrožajo mošejo in skozi vrzeli omogočajo poglede nanjo.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2020
Velikost objekta
14.080 m2
Kvadratura parcele
10.979 m2
Nagrade
Plečnikova nagrada 2020
Investitor
Islamska skupnost v Republiki Sloveniji

Projektantska ekipa

Arhitektura
Bevk-Perović arhitekti, Matija Bevk, Vasa Perović, Ida Sedušak, Irene Salord, Tina Marn, Andrej Ukmar, Christophe Riss, Urban Petranovič, Blaž Goričan, Rok Gerbec, Davorin Počivašek, Maša Kovač Šmajdek
Fotografije
David Schreyer
Strojne instalacije
Nom biro d.o.o.
Elektro instalacije
Eurolux d.o.o.
Gradbene konstrukcije
Gravitas d.o.o.

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Gorenje Projekt, d.o.o.
Gradbena dela
Esad Mulalić s.p
Konstrukcije
Gravitas d.o.o.
Notranja oprema
Kubus – interier d.o.o.
X

Rezervacija ogleda

Islamski versko-kulturni center

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.

Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Izberite termin