HRIBARJEVA VILA ZLATICA

Gea consulting d.o.o. / 2021
Lokacija ogleda
Zbirno mesto
pred objektom
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Hiša je bila zgrajena leta 1912, Ivan Hribar pa se je vanjo vselil leta 1922. Njegova hčerka Zlatica je večino družinske dediščine poklonila Mestnemu muzeju Ljubljana, vilo pa državi. Pri prenovi so sledili usmeritvi, da se objekt predstavi v podobi, ki jo je imel po prizidavi leta 1933. V vili ima danes sedež mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur, muzejska razstava pa nudi vpogled v življenje nekdanjega ljubljanskega župana in meščanstva na začetku 20. stoletja.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2021
Velikost objekta
cca 380 m2
Kvadratura parcele
1072 m2
Vrednost investicije
1.799.061,90 EUR z DDV €
Investitor
Mestna občina Ljubljana

Projektantska ekipa

Arhitektura
Aleš Hafner, Gea consulting d.o.o.
Interier
Mateja Kavčič
Strojne instalacije
Medard Hafner
Elektro instalacije
Miha Uršič
Gradbene konstrukcije
Jožko Misson

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

HRIBARJEVA VILA ZLATICA

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin