Hotel Grand Koper

AKSL arhitekti / 2021
Lokacija ogleda
Zbirno mesto
Pred hotelom
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Prenova hotela Grand Koper vključuje 66 novih sob, restavracijo Capra, pizzerijo Caprizza, več preddverij, koktajl bar Carlo in slaščičarno. Arhitekti so se prenove lotili z idejo, da ohranijo in nadgradijo prvotno zasnovo stavbe ter obudijo njen pomen v socialnem in kulturnem smislu. Prepoznavna zunanjost hotela je ostala nespremenjena. Cilj koncepta prenove je bilo odpiranje pritličja proti glavni ulični promenadi. Ob vhod je umeščen hotelski bar. Vhodna steklena vrata se v celoti odprejo in povežejo z arkadnim preddverjem hotela, recepcija pa je pomaknjena na skrajni konec hotelske avle. Pri izbiri materialov so želeli ohranili duh koncepta interierja arhitekta Eda Mihevca in prof. Olge Rusanove, ki je bil za tisti čas bogat in pester z različnimi teksturami in dekoracijo v mediteranskem slogu.

PRIPOROČAMO PARKIRANJE ZUNAJ CENTRA KOPRA, SAJ BO V MESTNEM SREDIŠČU V ČASU OGLEDA POTEKAL DOGODEK IRONMAN.

 

 

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2021

Projektantska ekipa

Arhitektura
AKSL arhitekti, Špela Leskovic, Aleš Košak, Maja Pečar, Samantha Konec, Vita Marolt
Interier
AKSL arhitekti
Fotografije
Janez Marolt
Strojne instalacije
Nom biro d.o.o.
Elektro instalacije
Nom biro d.o.o.
Ostali sodelujoči
Grafično oblikovanje in unikatne tekstilije : David Tavčar

Izvajalci in dobavitelji

Okna, vrata
ALU Komen
Tlaki, parketi, keramika
Aquanobile
Notranja oprema
Mizarstvo Černe, RPS, KolpA, Ekostil
Zunanja zasaditev
OBJEM NARAVE d.o.o.
X

Rezervacija ogleda

Hotel Grand Koper

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin