Hiša za preproste užitke

Biro Gašperič, Matej Gašperič / 2020
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Kako zasnovati praktično organizirano in energetsko učinkovito družinsko hišo, ki pa vseeno obljublja veliko veselih let?

V vizualnem smislu hiša pooseblja arhitekturno metaforo slovenskega skednja. Razmestitev je kompaktna in poudarjeno funkcionalna s preprostim in jasno začrtanim tlorisom v dveh nadstropjih.

Naravne materiale v notranjosti dopolnjuje gola betonska stena. Ta opravlja vlogo toplotnega »zbiralnika« in podporne strukture, hkrati pa nudi tudi trdno zaledje dnevnemu prostoru, ki se odpira na južno teraso.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2020
Velikost objekta
174 m2
Kvadratura parcele
468 m2
Investitor
zasebni

Projektantska ekipa

Arhitektura
Interier
Biro Gašperič
Fotografije
Matej Gašperič
Strojne instalacije
Tomaž Kalan, Kalkem d.o.o.
Elektro instalacije
Biro Lovšin d.o.o., Jakob Lovšin
Gradbene konstrukcije
Punkt d.o.o., Gašper Ziherl

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Ekoart d.o.o.
Konstrukcije
Ekoart d.o.o.
Fasade in izolacije
Ekoart d.o.o.
Ometi, estrihi
Gnezdo d.o.o.
Tlaki, parketi, keramika
Interrier d.o.o.
Notranja oprema
Mizarstvo Bergant Franc s.p.
X

Rezervacija ogleda

Hiša za preproste užitke

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin