Našahiša

Sanja Premrn / 2021
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Sodobna hiša je umeščena med enostanovanjske tipske objekte iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja, ki so večinoma sestavljeni iz dveh zamaknjenih volumnov, kritih z dvokapnimi strehami.

Hiša očitno ne posnema obstoječe strukture, ampak je raje malo umaknjena iz gradbene linije in tako ne izstopa v prostoru. Pravzaprav poskuša biti karseda neopazna.
Delno vkopana in z ravno streho je umeščena čim nižje, da sosedom ne zakrije pogleda proti jugu. Iz istega razloga je nadstropje zamaknjeno na zahodni del pritličja, na vzhodni strani pa je terasa.

Za njeno dolgoživost bodo poskrbeli izbrani naravni materiali: vhodna in zahodna fasada sta oblečeni v lokalni kamen, v notranjosti pa prevladuje les v kombinaciji s kamnom.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2021
Velikost objekta
180 m2
Kvadratura parcele
800 m2
Energetska izkaznica
A1
Investitor
Sanja Premrn, Luka Škvarč

Projektantska ekipa

Arhitektura
Sanja Premrn
Fotografije
Miha Bratina

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

Našahiša

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin