Hiša na Bledu

Genius loci d.o.o. / 2021
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO 04.04.2023

Zaradi gradbenotehnične dotrajanosti in nefunkcionalnega tlorisa je od hiše iz leta 1955 ohranjena le polklet s servisi, ki ji je bila dozidana nova garaža. Na ta zidani podstavek sta postavljena dva volumna, arhetipski podobi hiše, iz križno lepljenih lesenih plošč in z leseno fasado, povezana s steklenim vhodnim delom. Oblikovanje notranjosti bi lahko označili kot skandinavski minimalizem z dvovišinskimi prostori, obilico lesa in naravne svetlobe ter nekaj živopisnimi eklektičnimi dodatki.

Hiša se nahaja na Bledu.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2021
Velikost objekta
390 m2
Kvadratura parcele
860 m2
Investitor
zasebni

Projektantska ekipa

Arhitektura
Mojca Švigelj Černigoj, mag. Andrej Černigoj, Nejc Černigoj
Krajinska arhitektura
Arinka Vrzič
Fotografije
Miran Kambič, arhiv biroja
Strojne instalacije
GE projekt d.o.o.
Elektro instalacije
GE projekt d.o.o.
Gradbene konstrukcije

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
K-grad d.o.o.
X

Rezervacija ogleda

Hiša na Bledu

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Festival je javni dogodek. S prijavo in obiskom festivala soglašate, da se ogledi fotografirajo. Fotografije bodo uporabljene zgolj za promocijo festivala Odprte hiše Slovenije in ne bodo posredovane tretjim osebam.

Izberite termin