Hiša Mandrova

Aljaž Celarc, Eva Pavlič Seifert / 2022
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Hiša Mandrova se nahaja v Novem Kotu, na 800 m visoki planoti nad reko Čabranko. Leta 1953 je bila v celoti izdelana iz lesa in apnenih ometov. Leta 2019 sta jo pričela povsem sama obnavljati Eva Pavlič Seifert in Aljaž Celarc. Za obnovo so bili uporabljeni izključno naravni materiali: lesno vlaknasta izolacija, domač les ter kombinacija apnenih in glinastih ometov.

Na 1,2 ha pripadajočega zemljišča Eva in Aljaž združujeta znanje regenerativnega kmetijstva, negujeta tradicijo uporabe lesa in gradita sama. Lokalno za prihodnje generacije.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2022
Velikost objekta
150 m2 m2
Kvadratura parcele
12000 m2 m2
Investitor
Aljaž Celarc, Eva Pavlič Seifert

Projektantska ekipa

Interier
Aljaž Celarc, Eva Pavlič Seifert
Fotografije
Aljaž Celarc
Strojne instalacije
V lastni režiji
Elektro instalacije
V lastni režiji
Gradbene konstrukcije
Spotes d.o.o.

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Aljaž Celarc, Eva Pavlič Seifert
Gradbena dela
V lastni režiji
Krovstvo, kleparstvo
Spotes d.o.o.
Okna, vrata
Mizarstvo Perko
Notranja oprema
V lastni režiji
Gradbeni materiali
Les, apno
X

Rezervacija ogleda

Hiša Mandrova

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin