GOZDNA VASICA THEODOSIUS

Detajl d.o.o. / 2019
Lokacija ogleda
Termin ogleda
Vsi termini zasedeni

V igri svetlobe in sence neokrnjenega gozda je med skalnimi monoliti nad vasjo Vrhpolje v Vipavski dolini umeščena  skupina desetih objektov, oblikovanih kot ‘velika lebdeča okna’. Hišice so proti pobočju zaprte in ponujajo toplo udobje hotelske sobe s teraso, kar ustvarja izdatno mero zasebnosti.  Kot velika okna se preko pokrite terase odpirajo južnim žarkom in očarljivim pogledom skozi drevesne krošnje – proti bližnjemu vinogradu in poljem. Narava vstopa v notranjost, postane njen integralni del in daje izkušnjo bivanja med krošnjami. V rahločutnosti do narave se arhitektura odpove odvečnemu, da bi v ospredje stopilo bistveno – narava sama. K temu prispeva preprosto in premišljeno oblikovanje, minimalizem posegov kot tudi izbor materialov s sožitjem toplega smrekovega lesa v interieru in kortena v zunanjosti. V gozdni vasici Theodosius so v sozvočju uglašeni robatost in mehkoba, svetloba in senca, preteklost in sedanjost.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2019
Velikost objekta
30 m2
Nagrade
Big See Wood Award 2019, Zlati Svinčnik 2020
Investitor
Theodosius d.o.o.

Projektantska ekipa

Arhitektura
Marko Lavrenčič
Interier
Marko Lavrenčič
Fotografije
Miran Kambič

Izvajalci in dobavitelji

Gradbena dela
Grad center d.o.o.
Konstrukcije
Kobal oprema, Vinko Kobal s.p.
Fasade in izolacije
Žlebovi Bajc
Krovstvo, kleparstvo
Žlebovi Bajc
Okna, vrata
Kobal oprema, Vinko Kobal s.p.
Ograje
Bomatik d.o.o.
X

Rezervacija ogleda

GOZDNA VASICA THEODOSIUS

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.
Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte.
Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam. V skladu z začasnimi omejitvami zbiranja se osebni podatki hranijo 1 mesec po preteku dogodka.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Na ogled pridite le v primeru, da ste zdravi in niste bili v stiku z osebami, ki kažejo znake okužbe ali so v karanteni.
Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna varnostna razdalja med udeleženci. Prosimo, da s seboj prinesete svojo masko, saj je v zaprtih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin