Dvorec Štatenberg

/ 1740
Lokacija ogleda
Zbirno mesto
Štatenberg 89
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Dvorec Štatenberg so zgradili grofje Attemsi okrog leta 1690. Je simetrično zasnovano baročno poslopje z zaprtim notranjim dvoriščem, iz katerega vodi dvoramno stopnišče v viteško dvorano in devet salonov, ki so bogato štukatirani in poslikani. V pritličju dvorca je gostinski del s stebrno dvorano in štirimi saloni, pod njimi pa je grajska klet z vinoteko lokalnih vin. V severnem krilu je obnovljena grajska kapela.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
1740
Velikost objekta
6000 m2
Kvadratura parcele
0,70 m2

Projektantska ekipa

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

Dvorec Štatenberg

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin