Diamant, BTC City

Arhimetrics arhitekti / maj 2021
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Želja naročnika je bila, da v prostor, velik slabih 70 m2, umestimo delovna mesta za 10-12 oseb, manjšo sejno sobo, arhiv in sprejemnico. Zaradi čim boljšega izkoristka kvadrature smo volumen obdržali kot en sklop, brez vmesnih delitev, pri čemer vsak posamezni manjši del služi več funkcijam. Osrednji element prostora je prostostoječa steklena »kapsula« ovalne oblike, ki zaprta služi kot sejna soba v času sestankov, večino časa pa je odprta in transparentna, kar omogoča hitre jutranje sestanke zaposlenih. Steklena kapsula stoji le na ovalnem steklu brez stebrov in tako omogoča popolno transparentnost in odprtost. To pa se lahko v hipu spremeni s potegom zavese, ki omogoča večjo zasebnost in dušenje morebitnega zvoka, da ne moti delovnega procesa ostalih. Delovna mesta so zasnovana čim bolj fleksibilno – mize dolžine 7 m brez vmesnih barier nudijo dovolj prostora za različno število uporabnikov.

Z izbiro materialov in izčiščenih linij v prostoru smo želeli doseči, da je interier skladen z dejavnostjo podjetja (finančno svetovanje) – da odraža resnost, integriteto in zaupanje; hkrati pa drznejša kombinacija netipičnih barv in tekstur (poliran inox, filc, videz surovega betona, leksan) odraža tudi kreativno iskanje rešitev. Projekt tako redefinira pisarniško tipologijo z raziskavo različnih materialov, programske forme in prostorske geometrije.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
maj 2021
Velikost objekta
/ m2

Projektantska ekipa

Arhitektura
Dare Vasiljevič, Tina Hočevar, Tanja Špan Vasiljevič
Interier
ARHIMETRICS (Dare Vasiljevič, Tanja Špan Vasiljevič)
Fotografije
ARHIMETRICS arhitekti

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Intergrad d.o.o.
Gradbena dela
Intergrad d.o.o.
Konstrukcije
Intergrad d.o.o.
Tlaki, parketi, keramika
Ekostil d.o.o.
Gradbeni materiali
Inox, beton, filc, kovina, leksan
X

Rezervacija ogleda

Diamant, BTC City

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin