Dela Jožeta Plečnika v Ljubljani – urbano oblikovanje po meri človeka

/
Lokacija ogleda
Zbirno mesto
Pri NUK-u, okoli Gregorčičevega spomenika
Termin ogleda
ned. 19. 09. 2021 ob 15:00; ned. 19. 09. 2021 ob 17:00
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Na arhitekturnem sprehodu po Plečnikovi Ljubljani bodo predstavljene vrednote Plečnikove dediščine v kontekstu vpisa arhitektovih del na UNESCO Seznam svetovne dediščine. Opazovali bomo, kako je arhitekt oblikoval mesto po meri človeka in pri vsakem posegu upošteval in oplemenitil obstoječi prostor z novimi motivi, stavbami in funkcijami; kako je mestno jedro na novo interpretiral in razvil v niz javnih prostorov, kako je spoštoval odlike stare Ljubljane ter jih z večjimi in manjšimi popravki poudaril.

Arhitekturni sprehod bo vodil Tomaž Štoka, MAO.

Podatki o objektu

Projektantska ekipa

Fotografije
David Lotrič Banović

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

Dela Jožeta Plečnika v Ljubljani – urbano oblikovanje po meri človeka

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin