BRV NA RJU

Atelje Ostan Pavlin / 2021
Lokacija ogleda
Zbirno mesto
Parkirišče na Rju - ovinek med vasema Kamnje in Polje, Bohinj
Termin ogleda
sob. 18. 09. 2021 ob 14:00
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Nova brv se navezuje na kolesarsko pot Bohinj, ki smo jo zasnovali pred več kot desetimi leti. Umeščena je med naselji Kamnje in Polje na lokacijo, kjer se cesta in reka dotikata. Obali sta različni po višini in značaju, to »asimetrično« situacijo pa povežemo z umirjeno linijo mostu, ki vzpostavi horizont za prehajanje, pa tudi za doživljanje bohinjske gorske krajine.
Na levem bregu se brv do poti spusti preko mostovža, v strugi pa se s stebrom nasloni na obstoječo skalo. Brv ima tudi »stransko roko«, ki se usmeri proti Kamnjam in pogledu na Peči.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2021
Velikost objekta
FOOTBRIDGE 40M, WOODEN PATH 30M m2, SIDE ARM 15M
Vrednost investicije
450.000,- € + DDV €
Nagrade
BIGSEE WOODDESIGN AWARD 2021 WINNER
Investitor
Občina Bohinj, Eko sklad

Projektantska ekipa

Arhitektura
Aleksander S. Ostan, Nataša Pavlin, sodelavec Anže Repinc
Krajinska arhitektura
Jana Kozamernik
Fotografije
Miran Kambič
Gradbene konstrukcije
Konzola d.o.o., Luka Pavlovčič udig.

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Gorenjska gradbena družba d.d.
X

Rezervacija ogleda

BRV NA RJU

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin