Bencinski servis – projektni prostor Fotopub

Milan Mihelič / 1968
Lokacija ogleda
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO 15.09.2020

Bencinski servis je bil zasnovan kot del celostne urbanistične ureditve severnega vstopa v mestno središče. Dopolnil naj bi stolpnici S1 in S2 in ustvaril prehod v nižji gabarit stavb ob nekdanji Prešernovi cesti. Na drugi strani ceste je podobno funkcijo prevzela stavba Mednarodne telefonske centrale. Arhitekt je bencinski servis oblikoval kot strukturno izrazito nadstrešnico z armiranobetonsko gobasto konstrukcijo. Njen osrednji element je sredinski rebrasti steber, iz katerega se krožno razpirajo nosilci pravokotne strehe. Nosilce povezuje betonska opna z lučmi in rebri, ki poudarjajo potek nosilcev. Danes je servis opuščen, v objektu so programski prostori Fotopuba.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
1968
Velikost objekta
260 m2
Investitor
Petrol d.d.

Projektantska ekipa

Arhitektura
Milan Mihelič
Ostali sodelujoči
Jože Jaklič, Kamilo Kolarič, Tomaž Goršič

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

Bencinski servis – projektni prostor Fotopub

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.

Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Izberite termin