Baragovo semenišče

Jože Plečnik /
Lokacija ogleda
Zbirno mesto
Vilharjeva cesta 11, Ljubljana
Termin ogleda
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO

Baragovo semenišče so gradili med leti 1936 in 1941. Stavba stoji na območju nekdanjega ljubljanskega pokopališča pri sv. Krištofu. Štirinadstropna polkrožna stavba (drugi polkrog, ki bi jo sklenil v poln krog, ni bil nikdar dozidan, čeprav ga je Plečnik v načrtu predvidel) je narejena po zgledih rimskega Koloseja in Angelskega gradu in skriva zanimivo atrijsko dvorišče. Leta 1956 je arhitekt Anton Bitenc osrednji del stavbe preuredil za potrebe Festivalne dvorane.

Podatki o objektu

Velikost objekta
11000 m2
Kvadratura parcele
3135 m2
Investitor
Mestna občina Ljubljana

Projektantska ekipa

Fotografije
Viktorija Potočnik, Dnevnik, Ira Zorko

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

Baragovo semenišče

Za vstop v objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu. Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo prijavitelj sprejema pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Ogledi objektov bodo potekali v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb. Obisk notranjih prostorov bo dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Prosimo vas, da na ogled pridete zdravi. Ogledi bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske.

Izberite termin