fbpx

DATUM

11 Maj 2023
Expired!

ČAS

All Day

RAZGLASITEV NAGRAJENCEV OHS AWARD 2023

V četrtek, 11.maja 2023 bomo slavnostni podelitvi in zaključnem dogodku festivala razglasili letošnje dobitnike nagrad OHS AWARD v kategorijah javni in zasebni objekti.
Glasovanje za predstavljene arhitekturne projekte na festivalu Odprte hiše Slovenije je potekalo med 14. aprilom in 3. majem 2023. Obiskovalci festivala OHS 2023, so si lahko ogledali 80 izbranih projektov in po svojem izboru glasovali za najboljši projekt v kategorijah javne in zasebne stavbe.
Festival OHS temelji na enostavnem konceptu, ki sleherniku omogoča stik in osebno izkušnjo v kakovostni arhitekturi. Vodeni ogledi, ki potekajo pod strokovnim vodstvom arhitektov, konservatorjev, inženirjev, lastnikov, investitorjev in izvajalcev pa obiskovalcem omogočajo, da celostno spoznajo nastanek in pomen posameznega arhitekturnega dela. Nagrado OHS AWARD podeljujemo od 2019 in ni klasična arhitekturna nagrada, ki jo izbrana strokovna žirija podeljuje strokovnjakom na področju arhitekturnega načrtovanja. Podeljuje se z namenom spodbujanja čim večje participacije najširše javnosti pri razumevanju in odločanju o izbranih projektih. Vse objekte, ki so predstavljeni v festivalskem programu potrdi strokovna žirija, najširša javnost in obiskovalci pa svoj glas oddajo projektu po svojem izboru. Nagrado OHS AWARD tako prejme ekipa, ki je skupaj ustvarila posamezen projekt – arhitekti, inženirji, izvajalci in naročniki, investitorji. Vloga slehernika je pri projektu izjemnega pomena – in še več – vsi sodelujoči pri projektu morajo razumeti, kaj pomeni kakovosten prostor in tej ideji skupaj slediti do konca izvedbe. Kompromisne in nestrokovne rešitve nas v prostoru premnogokrat opominjajo še dolgo po tem, ko so bili zadovoljeni najkrajši izvedbeni roki, partikularni interesi in najnižja cena.
Večplastnost nagrade OHS AWARD je danes še posebej pomembno izpostaviti iz dveh vidikov – nagrado izglasuje splošna javnost, ki je uporabnik prostora in katerim je arhitektura v izhodišču namenjena. Poleg arhitektov pa nagrada prepoznava pomembno vlogo investitorjev in izvajalcev, ki jim je mar in razumejo pomen kulture prostora za razvoj skupnosti danes in v prihodnje.

Partnerji festivala Odprte hiše Slovenije 2023

Tags:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja