fbpx
predstavitev publikacije Odprto - dialogi o sodobni arhitekturi
Cankarjev dom

LOKACIJA

Cankarjev dom
Dvorana M3/4
VRSTA DOGODKA

More Info

Več o dogodku

DATUM

29 Nov 2019
Expired!

ČAS

5:00 pm - 6:00 pm

ODPRTO O SODOBNI ARHITEKTURI – predstavitev publikacije Odprto, dialogi v sodobni arhitekturi

Vabljeni na predstavitev publikacije Odprto – dialogi v sodobni arhitekturi, ki bo 29. 11. ob 17. uri v Cankarjevem domu (dvorana M3,4) v okviru 35. slovenskega knjižnega sejma. 

Kako se razumeta arhitektura in sodobni čas? Kot vemo, stavbe postajajo vedno bolj zaprte in nedostopne. Gledamo jih lahko le od zunaj. Vedno bolj pa je arhitektura prisotna v obliki fotografij v revijah in na spletnih straneh, pri čemer v večino objektov ne moremo vstopati. Kako torej razmišljati o arhitekturi, da bi lahko bile izkušnje odprte za prihodnost? Vsebina knjige kritično prepleta različne perspektive in poglede na prostor, da bi naredila vidne vezi, ki jih z različnih koncev plete ustvarjalna arhitekturna misel.

Knjiga je nastala v sodelovanju med Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani in festivalom Odprte hiše Slovenije, ki letos beleži deseto leto delovanja. Na predstavitvi bodo govorili Nika Grabar (urednica, Fakulteta za arhitekturo), Lenka Kavčič (urednica, Odprte hiše Slovenije) in Maja Vardjan (Muzej za arhitekturo in oblikovanje). Diskusijo bo moderiral Peter Karba.  

Knjigo sta finančno podprli in založili Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani ter Afront, zavod za prostorsko inovativnost, v sozaložništvu z Znanstveno založbo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.