fbpx

DATUM

14 Nov 2020 - 15 Nov 2020
Expired!

ČAS

All Day

Festival Open House Worldwide, 14.–15. november 2020

Letošnjo jesen bo združenje Open House Worldwide prvič pripravilo skupinski dogodek, 48-urni brezplačni festival, poln prireditev, razprav, ogledov in še česa. Arhitekti, oblikovalci, urbanisti in prebivalci več kot 40 mest iz mreže Open House bodo razpravljali o najpomembnejših vprašanjih, ki zadevajo naše grajeno okolje: od podnebnih sprememb in stanovanj do transporta in oblikovanja v času po pandemiji.

V desetih letih, odkar obstaja mreža Open House Worldwide, je postalo vse bolj jasno, da se soseske, mesta in države po vsem svetu srečujejo z enakimi izzivi. Ta vprašanja presegajo meje in časovne pasove, naj gre za pandemijo bolezni covid-19 ali podnebno krizo. Zato terjajo odločne, široko zastavljene in povezane ukrepe.

Mreža Open House Worldwide bo ponudila platformo za razpravo o teh izzivih. Poglede na skupnostno načrtovanje v Chicagu bomo prenesli občinstvu v Sloveniji, prebivalci Tajpeja bodo delili inovativne odgovore na pandemijo z urbanimi misleci v Buenos Airesu, o javni stanovanjski gradnji pa se bodo pogovarjali meščani Barcelone, Lagosa, Ciudad de Mexica in drugih mest. Kot vsi naši dogodki bo tudi festival Open House Worldwide brezplačen za vse.

Spremljajte naše pogovore in program festivala. Obiščite openhouseworldwide.org in se vpišite na seznam prejemnikov elektronske pošte.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja