Wienerberger

Wienerberger skupina je vodilni svetovni dobavitelj gradbenega materiala in infrastrukturnih rešitev. Edini in multinacionalni proizvajalec proizvodov iz gline za zid, fasado, streho, plastičnih in keramičnih cevnih sistemov ter betonskih in glinenih tlakovcev. Zaposluje več kot 16.000 zaposlenih, posluje v skoraj 200 proizvodnih enotah v 30 državah širom sveta, največ v Evropi, Severni Ameriki in Indiji.

Wienerberger Slovenija skupaj z Wienerberger Hrvaško predstavlja regijo Wienerberger Adriatic, ki je sestavni del poslovne enote Wienerberger Building Solutions Region East. Wienerberger Slovenija ima sedež podjetja je v Borecih,  9242 Križevci pri Ljutomeru. Proizvodnja zidne opeke poteka v Ormožu, proizvodnja strešne kritine v Križevcih, v Lukavcih pa imamo proizvodno enoto za pripravo engob in glazur za površinsko obdelavo strešnikov, za celotno skupino.

Proizvajamo trajnostne gradbene materiale in razvijamo celovite sistemske rešitve za boljšo kakovost bivanja in kvaliteto življenja.

Z inovativnimi izdelki za zid, streho, fasado in ureditev okolice (z izdelki PorothermTondachTerca in Semmelrock) stremimo k stalnemu razvoju, ki racionalizirajo porabo energije in zagotavljajo energetsko učinkovito gradnjo. Da lahko vsak najde vse na enem mestu in si tako ustvari svoj prostor pod soncem, se je široki paleti izdelkov pridružil tudi asortiman Tondach strešnih oken.  Uporabljamo naravne materiale in tehnologijo brez škodljivih vplivov na okolje. Svojo prihodnost gradimo na trdnih temeljih izkušenj in znanj, ki so plod dolgoletnega delovanja in  več kot 200 let tradicije podjetja.

Na fotografiji: Družinska hiša Celovška, 2018 (arhitekt: Vanja Gregorc Vrhovec, Aleš Vrhovec, foto: Damjan Švarc)

Wienerberger d.o.o.

Boreci 49

9242 Križevci pri Ljutomeru

Slovenija

Tel: +386 (0) 2 588 86 00
Faks: +386 (0) 2 588 86 13
E- mail:office.si@wienerberger.com

www.wienerberger.si

 

Save

Reference

Obnova Možinetove hiše2013Vid KlančarObnova Možinetove hišeHiša Harmonika2018Hikikomori d.o.o.Hiša HarmonikaŽupnijski dom Sv. Mihaela v Mengšu2010Rok Benda, Miha SkokŽupnijski dom Sv. Mihaela v MengšuGrad Fužine – Muzej za arhitekturo in oblikovanje1557Grad Fužine – Muzej za arhitekturo in oblikovanjePrenova dvorca Sternthal2014Modular arhitektiPrenova dvorca SternthalHotel Jelka Pokljuka2013Metka Černe, Janko RožičHotel Jelka PokljukaNadkritje ostalin sv. Jere2013Borut Simič, Neap d.o.o.Nadkritje ostalin sv. JereGrajska pristava v Ormožu2011Maruša Zorec, Maša Živec, Žiga RavnikarGrajska pristava v OrmožuVrtec Cerkvenjak2014SuperformVrtec CerkvenjakBela vila2007Biro GašperičBela vilaDvorec Jelen2014studio abiro, Matej Blenkuš, Miloš FlorijančičDvorec JelenRestavracija – Hiša Denk2015AB objekt d.o.o.Restavracija – Hiša DenkIpavčev kulturni center Šentjur2014Studio LIST d.o.o.Ipavčev kulturni center ŠentjurSmrekarjeva domačija2015Atelje Aleksandra s.p.Smrekarjeva domačijaKongresno kulturno središče Dominikanski samostan Ptuj2013EnotaKongresno kulturno središče Dominikanski samostan PtujGrad Rajhenburg2012Gea consulting d.o.o.Grad RajhenburgŽarni zid na pokopališču Rogoznica2018Ravnikar Potokar arhitekturni biroŽarni zid na pokopališču RogoznicaStanovanjska soseska Zeleni gaj na Brdu2014Dekleva Gregorič arhitekti, Multiplan arhitektiStanovanjska soseska Zeleni gaj na BrduHiša z razgledom2015RVA - arhitekturna pisarnaHiša z razgledomHiša Hospic2010Dans arhitektiHiša HospicVinska klet Marof2009Studio KalamarVinska klet Marof