Wienerberger

Wienerberger skupina je vodilni svetovni dobavitelj gradbenega materiala in infrastrukturnih rešitev. Edini in multinacionalni proizvajalec proizvodov iz gline za zid, fasado, streho, plastičnih in keramičnih cevnih sistemov ter betonskih in glinenih tlakovcev. Zaposluje več kot 16.000 zaposlenih, posluje v skoraj 200 proizvodnih enotah v 30 državah širom sveta, največ v Evropi, Severni Ameriki in Indiji.

Wienerberger Slovenija skupaj z Wienerberger Hrvaško predstavlja regijo Wienerberger Adriatic, ki je sestavni del poslovne enote Wienerberger Building Solutions Region East. Wienerberger Slovenija ima sedež podjetja je v Borecih,  9242 Križevci pri Ljutomeru. Proizvodnja zidne opeke poteka v Ormožu, proizvodnja strešne kritine v Križevcih, v Lukavcih pa imamo proizvodno enoto za pripravo engob in glazur za površinsko obdelavo strešnikov, za celotno skupino.

Proizvajamo trajnostne gradbene materiale in razvijamo celovite sistemske rešitve za boljšo kakovost bivanja in kvaliteto življenja. Z inovativnimi proizvodi za zid, streho in fasado, s proizvodi Porotherm, Tondach in Terca stremimo k stalnemu razvoju, ki racionalizirajo porabo energije in zagotavljajo energetsko učinkovito gradnjo. Uporabljamo naravne materiale in tehnologijo brez škodljivih vplivov na okolje. Svojo prihodnost gradimo na trdnih temeljih izkušenj in znanj, ki so plod dolgoletnega delovanja in  več kot 200 let tradicije podjetja.

Wienerberger d.o.o.

Boreci 49

9242 Križevci pri Ljutomeru

Slovenija

Tel: +386 (0) 2 588 86 00
Faks: +386 (0) 2 588 86 13
E- mail:office.si@wienerberger.com

www.wienerberger.si

 

Save