Salonit Anhovo d.d.

Cement: trajnostni gradbeni material neskončnih možnosti

Beton, proizveden z uporabo cementa kot vezivne komponente, je najbolj uporabljan gradbeni material na svetu. Z njim gradimo domove, poslovne stavbe, tovarne, šole, bolnišnice, energetske in premostitvene objekte ter drugo infrastrukturo. V Sloveniji je več kot polovica objektov zgrajena s cementi Salonita Anhovo.

Cement je trajnostni gradbeni material. Po ogljičnem odtisu se uvrščamo med 10 % najbolj učinkovitih evropskih cementarn. Najnovejše tehnologije z uporabo sodobnih orodij in avtomatizacijo omogočajo krepitev konkurenčnosti in uveljavljanje načel trajnostnega razvoja in krožnega gospodarstva.

Beton ima pri uporabi lastnosti, ki jih ni mogoče doseči z nobenim drugim gradbenim materialom. Zelo dobro je odporen na vremenska nihanja, dosega visoko energetsko učinkovitost ter omogoča hitro sanacijo v primeru poškodb. Beton dosega  dolgo življenjsko dobo in ga lahko v celoti recikliramo. Praktično neskončne so njegove možnosti oblikovanja na lokaciji gradnje. Zaradi estetskega učinka je v zgradbah vedno več vidnih notranjih in zunanjih betonov.

V Salonitu Anhovo z najsodobnejšo tehnologijo dosegamo visoko in konstantno kakovost cementa, za različne namene uporabe in za zagotavljanje specifičnih zahtev kupcev. V cementarni uvajamo tudi rešitve industrije 4.0.

Z lastnim razvojem in slovensko proizvodnjo, ki temelji na lokalnih surovinah in najsodobnejših tehnologijah, danes ustvarjamo cemente prihodnosti.

 

 

Salonit Anhovo, d.d.
Anhovo 1
5210 Deskle
Slovenija

T 05 392 10 0005 392 10 00
F 05 392 17 00
E info@salonit.si
W www.salonit.si

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Reference

Park ob Semedelski promenadi2018EnotaPark ob Semedelski promenadiHotel Balnea2008DK arhitekti d.o.o.Hotel BalneaStanovanjska soseska Polje I, II in III2005Bevk-Perović arhitektiStanovanjska soseska Polje I, II in IIIPrenova kopališča Kolezija2015Ravnikar Potokar arhitekturni biroPrenova kopališča KolezijaOŠ in vrtec Cerklje ob Krki2017MedprostorOŠ in vrtec Cerklje ob KrkiCenter starejših Izola2017Gužič Trplan arhitektiCenter starejših IzolaNC Planica – Servisni objekt Čaplja2015Stvar d.o.o.NC Planica – Servisni objekt ČapljaDružinska kapela v Bovcu2017Atelje Ostan PavlinDružinska kapela v BovcuNovi prostori SIQ2017Triiije arhitektiNovi prostori SIQTrg in igrišče pod gradom v Škofji Loki2017Ravnikar Potokar arhitekturni biroTrg in igrišče pod gradom v Škofji LokiZDAD Oddelek za fizioterapijo in rehabilitacijsko medicino2016Styria arhitektura d.o.o.ZDAD Oddelek za fizioterapijo in rehabilitacijsko medicinoNC Planica – Osrednji objekt2015Stvar d.o.o.NC Planica – Osrednji objektLivade 1.02015Dekleva Gregorič arhitektiLivade 1.0Osnovna šola Alojzija Šuštarja2014Studio UR.A.D.Osnovna šola Alojzija ŠuštarjaServisni objekt ribogojnice Tolmin2015Elea iC d.o.o.Servisni objekt ribogojnice TolminNordijski center Planica2012studio abiro, Stvar d.o.o., Studio AKKANordijski center PlanicaŠportni večnamenski objekt Nogometne zveze Slovenije2015ARK Arhitektura Krušec d.o.o.Športni večnamenski objekt Nogometne zveze SlovenijeAXLE CENTER, poslovni in logistični avto center2011Demšar arhitektiAXLE CENTER, poslovni in logistični avto centerUpravna stavba Nogometne zveze Slovenije2015ARK Arhitektura Krušec d.o.o.Upravna stavba Nogometne zveze SlovenijeŠportni park Stožice2010Sadar + Vuga, Studio AKKAŠportni park StožiceMTC – Mestni trgovski center2016Kreadom d.o.o.MTC – Mestni trgovski center