v gradnji

4hiše

Štiri stanovanjske enote v Kranju sestavljajo mikrososesko z dvoriščem, kjer se lahko igrajo otroci ali pa lastniki na njem operejo avtomobil. Lokacija se nahaja v gosto poseljenem območju s pretežno anonimno arhitekturo slabše kakovosti. Srce vsake hiše je skoraj štiri metre visok dnevni prostor, v katerem velika drsna steklena stena prepušča vrt v hišo. Spodnji del hiš je povezan, razgiban in sproščen, kot se za sodobno družinsko hišo spodobi. Vsak vrt je dovolj velik, da se na njem lahko igrajo otroci, hkrati pa dovolj majhen, da vzdrževanje ne bo v breme. Posedanje na strešni terasi, daleč od oči sosedov, omogoča razgled čez strehe celotnega Kranja, vse do Julijcev in Kamniških Alp. Soseska je še v izgradnji in bo končana v letu 2017.

Prenova gostinskega objekta Štravs

Prenova in dograditev znane šmarske gostline Štravs. Projekt je obsegal tako zunanjo kot tudi notranjo prenovo večkrat dozidanega objekta v Šmarju pri Jelšah. Vodilo je bilo ustvariti sodobno restavracijo z enovito potezo od vstopa na zunanjo teraso do notranjih prostorov z ohranjanjem vseh danosti obstoječega stanja. Uporabljeni so naravni materiali in barve, ki ustvarjajo udoben, prijeten in hkrati brezčasen ambient.

Novogradnja enostanovanjske hiše

Projekt obravnava novogradnjo enodružinske hiše K+P+1. Objekt je zasnovan v sistemu toplotno izolativnih AB sten ICF JUBHome in AB temeljno ploščo JUBHome BASE. Streha je dvokapna, naklon 35° ( opečna, temno siva). Stavbno pohištvo ALU-les. Fasada kontaktna- bel, temno siva z bleščicami. Projekt je v izgradnji, predviden rok izvedbe je marec 2017.

Hiša R

Hiša za petčlansko družino je v osnovi pritlična, oblikovana kot skupek petih “hiš” (volumnov), ki jih razdvajajo (in obenem povezujejo) komunikacije. Vse skupaj pokriva enotna dvokapna streha nad štirimi “hišami”, medtem ko je peta “hiša” z dnevnimi bivalnimi prostori tista, kjer se zbira celotna družina in je kompleksu dodana kot izmaknjen volumen z ravno streho. Stavba je postavljena vzdolž prometnice, zato je od nje ograjena z visokim zidom. Vsi glavni prostori so orientirani in odprti na zahodno stran parcele, ki jo zaključuje manjša brežina, pod katero je umeščen zunanji bazen. Hiša ima celotno notranjo opremo posebej oblikovano in prilagojeno arhitekturi stavbe. Njena posebnost je, da segajo vmesni prostori med posameznimi volumni do strehe (so torej brez izravnanega stropa), kar jim daje izrazito vertikalno dimenzijo pod slemenom in močan občutek zračnosti in odprtosti.

Hiša stoji v Trebnjem.

Vila lesena Čokl

Vila lesena – že samo ime pove, da ima v tej zgradbi les poseben pomen. Več kot 90 % zgradbe je narejene iz lesa. Gre za skrbno načrtovan projekt, ki vključuje sodobno arhitekturo, estetiko, napredno tehnologijo, ekonomijo, ekologijo in trajnostno zasnovo. Pušča nizek ogljični odtis z nizkimi vplivi na okolje tako pri izboru gradbenih materialov, umestitvi v prostor kot tudi v nadaljnjem življenjskem ciklusu.

Hiša stoji v Ljubljani.