kavarne in restavracije

Restavracija Hotela Park

Prenova hotela Park poteka v več fazah po celovito začrtani strategiji prostorske prenove. Prva faza je obnova restavracije. Osnova idejne zasnove prenove notranjosti hotela (avla, restavracija, bar, konferenčna dvorana) izhaja iz filozofije hotela, ki jo opredeljuje moto: urbano + zeleno. Elementi kot nosilci urbane in zelene vsebine objekta so tako imenovane “zelene stene”. Vsaka “zelena stena” je nosilec specifične vsebine: info točka, kava, začimbe, knjižnica, časopis, steklenice za vino, zelenje…

Kavarna Moderna

Prenovljena Kavarna Moderna spoštuje zgodovino stavbe Moderne galerije, v kateri se nahaja. Izbor opreme izhaja iz slogovnega obdobja 50. let prejšnjega stoletja, ko je bila galerija zgrajena. Dopolnitev prostora s sodobnimi pohištvenimi kosi ustvarja zanimiv ambient za posedanje gostov v prijetni kavarni.

Prenova gostinskega objekta Štravs

Prenova in dograditev znane šmarske gostline Štravs. Projekt je obsegal tako zunanjo kot tudi notranjo prenovo večkrat dozidanega objekta v Šmarju pri Jelšah. Vodilo je bilo ustvariti sodobno restavracijo z enovito potezo od vstopa na zunanjo teraso do notranjih prostorov z ohranjanjem vseh danosti obstoječega stanja. Uporabljeni so naravni materiali in barve, ki ustvarjajo udoben, prijeten in hkrati brezčasen ambient.

Monstera bistro

V pritličju stavbe, ki sodi med kulturno dediščino, se nahaja sodobno oblikovan bistro. Rdečo nit pri snovanju prostora predstavlja rastlina monstera deliciosa. Dovtipi monstere so v bistroju uprizorjeni kot avtorsko izdelana kovinska konstrukcija, v obliki svetil, s keramiko v umivalnici, kot tudi z različnimi odtenki zelene v prostoru. Novo in obstoječe se skladno dopolnjujeta: marmornata tla z betonom, ki nakazuje prejšnji tloris; opečnata stena s cvetličnim potiskom iz leta 1897; obnovljeni vetrolov s stekleno steno, ki obiskovalce takoj ob vstopu poveže z bistrojskim vrvežem. Prav medsebojno povezovanje prostora, ljudi in hrane je bilo osnovno vodilo pri zasnovi prenove.

Lokal Pritličje

Arhitekturna zasnova lokala Pritličje je sledila naročnikovi želji, da bi z zelo nizkim finančnim vložkom prenovili in ustvarili prostor s posebno identiteto, ki naj ne bi bil le prostor skupaj prinesenih ‘retro kosov’, ampak bi vseboval še dodatno, unikatno kreativno noto. Zasnova interierja je omogočila tako kose za izvedbo ‘naredi sam’ na licu mesta, kot tudi predelavo starih kosov pohištva. Programsko lokal Pritličje združuje osrednji barski prostor, dvorano za kulturne in večerne dogodke in trgovino s stripi.