Savinjska

Wellness Plesnik

Prenova bazenskega dela Hotela Plesnik in njegova preobrazba v wellness klub sta prvi od niza posegov potrebnih za celovito revitalizacijo nastanitvenega objekta. Novo nastali pretočen prostor, ki je organiziran okoli centralnega počivališča s kaminom, zvezno prehaja iz prostora v prostor in gostom ponuja intimen ambient, ki se preko novega biološkega bazena pred objektom, zaključi z vsem dobro poznano znamenito veduto Logarske doline.

Hiša z razgledom

Že ime hiše pove, da stoji na razgledni lokaciji nad Celjsko kotlino. Nova hiša nadomešča obstoječo dotrajano kmečko hišo. Ob upoštevanju konfiguracije terena, dostopnosti, osončenja in predvsem orientacije bivalnega dela hiše v smeri najlepšega razgleda se vklaplja v kompozicijo obstoječega skednja in manjše kamnite kašče. Za gradnjo hiše so bili uporabljeni izključno naravni gradbeni materiali: slama, les in ilovica. Srce hiše je velika zidana peč na drva, kamor se stekajo vse poti iz sicer nivojsko razgibane tlorisne zasnove.

Hiša se nahaja v Šempetru v Savinjski dolini.

 

Prenova domačije Vrlovčnik

Projekt zajema celovito prenovo nekdanje visokogorske domačije Vrlovčnik v neokrnjeni naravi Kamniško-Savinjskih Alp, v Matkovem kotu. Domačijo sestavljajo tri stavbe – domačija, kašča in marof ter kovačija. Vsi objekti razen kovačije so v zelo slabem stanju, neprimerni za bivanje in potrebni temeljite prenove. Projekt je izhajal iz predpostavke, da bodo obnovljeni objekti prilagojeni občasnemu bivanju. Pri tem izkoriščajo kvalitete originalne stavbne zasnove v povezavi z neokrnjeno krajino.

Hiša stoji v Matkovem kotu.

Sotelia

Wellness Hotel Sotelia stoji med dvema starejšima hoteloma. Glavna skrb pri načrtovanju je bila izogniti se ogromni stavbni masi, predlagani v projektni nalogi, ki bi v celoti prekinila še zadnji stik z gozdom v ozadju. Zato je volumen hotela razbit na manjše dele, razporejene na različnih višinah, in se prilega pobočju. Vzorec na fasadi z lesenimi lamelami povzema vzorec gozda v ozadju.

 

 

 

Hiša na klancu

Hiša na klancu, v občini Dobrna, je dom štiričlanske družine. Zasnova hiše je izrazito odprta, tako navzven kot tudi navznoter. Leži na vrhu klanca s krasnimi razgledi na okoliško pokrajino. Za gradnjo so bili izbrani predvsem lokalni, naravni gradbeni materiali: ilovica, les in slama. Prostorska zasnova, izbor materialov in način gradnje ustvarjajo topel in prijazen dom, ki združuje prvobitno s sodobnim.

Hiša se nahaja v Dobrni.

 

Hiša Satler

Hiša Satler stoji v naselju Sveti Jernej na gozdni terasi s kvalitetnimi razgledi na okoliško pokrajino. Njeno zasnovo zaznamuje logična razporeditev spalnih in tehničnih prostorov, ki se v tlorisni obliki črke L nizajo ob centralnem bivalnem prostoru s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo z izstopom na zunanjo teraso. Pritlična hiša se prilagaja terenu z enokapnico, kar omogoča prodiranje naravne svetlobe z različnih strani in izkoriščanje pogledov v daljavo.

Hiša stoji v Ločah.

Prenova gostinskega objekta Štravs

Prenova in dograditev znane šmarske gostline Štravs. Projekt je obsegal tako zunanjo kot tudi notranjo prenovo večkrat dozidanega objekta v Šmarju pri Jelšah. Vodilo je bilo ustvariti sodobno restavracijo z enovito potezo od vstopa na zunanjo teraso do notranjih prostorov z ohranjanjem vseh danosti obstoječega stanja. Uporabljeni so naravni materiali in barve, ki ustvarjajo udoben, prijeten in hkrati brezčasen ambient.

Prenova hiše Studio LIST

Klasična enodružinska hiša je prenovljena v pasivnem standardu za štiričlansko družino. Zasnovana je kot zasebni pilotni projekt biroja, kjer na enem mestu predstavljajo vse pomembne korake kakovostne energetsko varčne pasivne prenove in novogradnje, ki so jih pridobili z lastnimi izkušnjami. Hiša ima urejen sistem za spremljanje podatkov o bivalnem ugodju. Bivalni prostori in spalnica za starše so v pritličju. Dnevno se uporablja kot prostor za hobije ali kot prostor za sprostitev med savnanjem. V nadstropju pa so prostori za otroke.

Hiša stoji v Celju.

Revitalizacija Hotela Sotelia

Hotel Sotelia je bil odprt pred natanko desetimi leti in je, kot je to v turizmu običajno in potrebno, ravnokar doživel svojo prvo osvežitev. Turizem je namreč investicijsko zahtevna panoga, saj se standardi, tehnologija in potrebe ter pričakovanja gostov hitro spreminjajo. Da bi bili kot ponudniki tovrstnih storitev vedno uspešni in v vrhu, moramo tem zahtevam prisluhniti in se jim nenehno prilagajati. In vendar v primeru prve osvežitve Hotela Sotelia ne govorimo o popolni preobrazbi. Prenova le nadaljuje in nadgradi osnovno zgodbo, ki je bila začrtana pred desetimi leti. Cilj je bil obdržati prepoznaven karakter, ki je bil nekoliko pomlajen, dodane pa so bile nekatere nove vsebine.

Hiša B

Hiša B je rekonstrukcija obstoječe, večkrat razširjene zidanice z vinsko kletjo v pritličju in bivalnimi prostori v nadstropju in podstrešju. Spodnji, kletni prostori so ohranjeni, zgornji stanovanjski del pa je zasnovan povsem na novo. Konstrukcija zgornjega dela je lesena, masivna, vidna z notranje strani. Fasadni plašč se, kadar ni nikogar doma, povsem zapre. Odprto ostaja le izrinjeno okno – oko hiše, ki se ozira po okolici.

Hiša stoji v bližini Podčetrtka.