Slovenska arhitektura

Studio Miklavc

Dekleva Gregorič arhitekti, Aljoša Dekleva, Tina Gregorič / 2015

Zgradba je načrtovana kot pisarna, delavnica in showroom za oblikovalski studio. Umeščena je na neizkoriščen severni del parcele stanovanjske hiše in je skoraj v celoti vkopana pod nivo okolice. Umestitev v stanovanjsko naselje je zato dokaj neopazna. Studio je ločen od stanovanjske hiše z atrijem. Stene studia so iz vidnega armiranega betona, streha je zelena. Južna fasada proti atriju je steklena s pločevinastimi detajli. Interier je zasnovan fleksibilno za različne potrebe studia.

 

Podatki o objektu

Leto projekta
2004
Leto izgradnje
2015
Velikost objekta
65,1 m2

Tehnična ekipa

Arhitektura
Aljoša Dekleva, Tina Gregorič
Fotograf
Jure Miklavc, Aljoša Dekleva

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Gradbeništvo Planinčič in partner d.n.o.