Slovenska arhitektura

Prenova šolske avle OŠ Poljane

GABERJOVANOVIC arhitekti / 2015
LOKACIJA: Zemljemerska ulica 7, Ljubljana

Projekt prenove šolske avle sledi organizaciji otroškega igrišča, kjer otroci lahko sami urejajo in prilagajajo prostor različnim programskim aktivnostim. Prenovljena avla je opremljena z novimi premičnimi in fiksnimi lesenimi elementi, obdelanimi z barvami na vodni osnovi. Otroci lahko premične lesene bloke enostavno sestavljajo v večje kompozicije ter z njimi ustvarjajo različne situacije, kot na primer oder z amfiteatrom, površine za sedeče ali stoječe delo, športno igrišče, podstavke za razstavne eksponate, labirint itd. Posebna pozornost pri prenovi je bila posvečena umetni razsvetljavi, ki ustreza različnim aktivnostim v prostoru ter hkrati predstavlja energetsko varčno rešitev. S pomočjo ‘pametnih’ krmilnikov se v prostoru avtomatsko prilagajata barva in jakost osvetlitve, ki vplivata na vzdušje in razpoloženje uporabnikov. Jutranja in pozna popoldanska topla svetloba pospremita učence v šolo in iz nje, bela in intenzivna svetloba pa učence prebuja takoj po kosilu.

 

 

Podatki o objektu

Leto projekta
2013
Leto izgradnje
2015
Velikost objekta
680 m2

Tehnična ekipa

Arhitekti
Petra Gaber Jovanovič, Sašo Jovanovič, Tomaž Mesarič
Fotograf
Primož Boršič

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Leska d.o.o.