Slovenska arhitektura

Prenova medetažne enodružinske hiše V

Panda's d.o.o. / 2017

Hiša V je bila tipska medetažna hiša iz 70. let, potrebna temeljite prenove. S porušitvijo stene in stropa med dnevno sobo in kuhinjo je bil ustvarjen velik bivalni prostor, ki je s povečanimi okenskimi odprtinami in stopnicami dobro povezan z vrtom. Nekdaj temno notranje centralno stopnišče je naravno osvetljeno z odprtinami v strehi in po obodu. Stopnišče je postalo del bivalnega prostora in osrednja vertikalna os, ki vizualno povezuje vse prostore hiše. Dotrajana hiša je s prenovo postala funkcionalen dom za mlado družino.

Hiša stoji na Visokem pri Kranju.

Podatki o objektu

Leto projekta
2015
Leto izgradnje
2017
Velikost objekta
700 m2

Tehnična ekipa

Arhitektura
Petra Hudobivnik
Fotograf
Gašper Florjančič, Petra Hudobivnik

Izvajalci in dobavitelji