Slovenska arhitektura

Prenova hotela Švicarija

Arrea / 2017
LOKACIJA: Pod turnom 4, Ljubljana

Objekt, ki je bil že v 19. stoletju priljubljeno zbirališče meščanskih kulturnikov, je po prenovi prav tako namenjen umetnikom. V stavbi se na 2230 kvadratnih metrih razprostira 17 delovnih enot, od tega so štirje prostori namenjeni umetniškim rezidencam, dva bivalnim ateljejem za mlade umetnike, dva ateljeja sta rezervirana za kiparje, preostali pa za druge umetnike. V času festivala bo poleg ogleda stavbe organiziran tudi ogled umetniških ateljejev.
Ogled poteka skupaj z ogledom Mestnega vrta pred Švicarijo.

Zbirno mesto: ploščad pred Švicarijo.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2017
Velikost objekta
2284 m2
Investitor
Mestna občina Ljubljana

Projektantska ekipa

Arhitektura
Mark Koritnik, Martina Tepina, Maruša Zorec
Krajinska arhitektura
Ana Kučan, Ana Tepina, Studio AKKA d.o.o.
Fotografije
Tadej Bolta
Elektro instalacije
Proelit d.o.o., Tomaž Jevšnikar
Ostali sodelujoči
Jerneja Batič, Tatjana Adamič, GNOM d.o.o.

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Dema Plus d.o.o.