Slovenska arhitektura

Prenova hiše Studio LIST

Studio LIST d.o.o. / 2010

Klasična enodružinska hiša je prenovljena v pasivnem standardu za štiričlansko družino. Zasnovana je kot zasebni pilotni projekt biroja, kjer na enem mestu predstavljajo vse pomembne korake kakovostne energetsko varčne pasivne prenove in novogradnje, ki so jih pridobili z lastnimi izkušnjami. Hiša ima urejen sistem za spremljanje podatkov o bivalnem ugodju. Bivalni prostori in spalnica za starše so v pritličju. Dnevno se uporablja kot prostor za hobije ali kot prostor za sprostitev med savnanjem. V nadstropju pa so prostori za otroke.

Hiša stoji v Celju.

Podatki o objektu

Leto projekta
2007
Leto izgradnje
2010
Velikost objekta
219,70 m2
Energetska izkaznica
A

Tehnična ekipa

Arhitektura
Zdenko Prosen, Miha Prosen
Fotograf
Janez Marolt
Strojne inštalacije
Jelen&Zaveršnik, BAMBI d.n.o.
Elektro inštalacije
El-projekt d.o.o.
Gradbene konstrukcije
Proming d.o.o.

Izvajalci in dobavitelji

Glavni izvajalec
Valentin Marciuš s.p.
Fasade in izolacije
Sto Podružnica Ljubljana
Inštalacije
Ekoaktiv d.o.o.