Slovenska arhitektura

Prenova hiše Slavik

AB objekt d.o.o. / 2016

Klasična slovenska dvokapnica z veliko temnega lesenega opaža in premalo naravne svetlobe se je spremenila v družinsko hišo Slavik. Arhitekta sta ključno kvaliteto nekdanjega skladišča prepoznala v lesenem ostrešju, ki sta ga z namenom, da bi bivalni del hiše deloval še prostornejši, odkrila in posvetlila z beležem. Bivalni del ima ob vstopu manjši otok s servisnim prostorom, sicer pa sta arhitekta zahodno stran hiše odprla, kolikor se je le dalo. Tako je terasa podaljšek hiše, skupni bivalni prostori pa se izlijejo na vrt.

Hiša je na Ptuju.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2016
Velikost objekta
229,5 m2

Projektantska ekipa

Arhitektura
Boštjan Matul, Dominik Sagadin
Krajinska arhitektura
Mitja Škrjanec
Fotografije
Matej Lozar

Izvajalci in dobavitelji