Prenova domačije Vrlovčnik

Medprostor / 2017
Lokacija ogleda
Termin ogleda
sob. 14. 04. 2018 ob 12:00
REZERVACIJE TERMINOV SE ODPREJO 03.04.2018

Nad odmaknjeno dolino Matkovega kota na pobočjih čepijo stare domačije. Bogastvo naravne in kulturne dediščine narekujeta premišljen poseg v obstoječi prostor; prenova naj poleg lastnega programa prispeva tudi k ohranjanju kulturne krajine in identitete prostora. Vključevanje lokalnih izvajalcev, oživljanje obrtniških znanj in uporaba tradicionalno prisotnih materialov iz bližnje okolice pa pri prenovi obstoječe dediščine pomenijo socialno vzporednico in dodano vrednost.

Projekt zajema celovito prenovo nekdanje visokogorske domačije Vrlovčnik v neokrnjeni naravi Kamniško-Savinjskih Alp, v Matkovem kotu. Domačijo sestavljajo tri stavbe – domačija, kašča in marof ter kovačija. Vsi objekti razen kovačije so v zelo slabem stanju, neprimerni za bivanje in potrebni temeljite prenove. Projekt je izhajal iz predpostavke, da bodo obnovljeni objekti prilagojeni občasnemu bivanju. Pri tem izkoriščajo kvalitete originalne stavbne zasnove v povezavi z neokrnjeno krajino.

Hiša stoji v Matkovem kotu.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2017
Velikost objekta
480 m2

Projektantska ekipa

Arhitektura
Rok Žnidaršič, Žiga Ravnikar, Jerneja Fischer Knap
Krajinska arhitektura
Medprostor
Fotografije
Miran Kambič

Izvajalci in dobavitelji

X

Rezervacija ogleda

Prenova domačije Vrlovčnik

Za vstop v vse objekte je potrebna rezervacija preko prijave v tem spletnem obrazcu.

Osebni podatki se zbirajo le za namene obveščanja o dogodkih projekta OHS in evidentiranja oseb, ki vstopajo v objekte. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

S prijavo vsak prijavitelj sprejema tudi pogoje vstopanja v objekte, ki bodo predstavljeni ob ogledu vsakega objekta (morebitno: sezuvanje ob vhodu v zasebne objekte, prepoved fotografiranja, prepoved vstopanja v določene prostore).

Izberite termin