Slovenska arhitektura

Hotel Park – prenova hodnikov

Tina Semolič, Dejan Lazić, Rok Avsec / 2017
LOKACIJA: Tabor 9, Ljubljana

Hotelski hall je zasnovan kot stiliziran park, kjer je stena postala podlaga za relief stiliziranih dreves, ki se dvigajo proti stropu. Ob pogledu navzgor se obiskovalec znajde med krošnjami dreves, skozi katere posijejo “žarki” – svetloba preprostih svetil. Ta se še dodatno razprši v ogledalih, ujetih med debli dreves. Odboji ogledal poglabljajo prostor ter hkrati ustvarjajo igro in izkušnjo večdimenzijskega dojemanja prostora.

Ogled poteka skupaj z ogledom Panjev na strehi hotela Park in ogledom Restavracije hotela Park. 

Zbirno mesto: pred glavnih vhodom v hotel.

Podatki o objektu

Leto izgradnje
2017
Velikost objekta
30 m2
Investitor
Hotel Park

Projektantska ekipa

Interier
Tina Semolič, Dejan Lazić, Rok Avsec
Fotografije
Rok Avsec

Izvajalci in dobavitelji