Slovenska arhitektura

Frizerski salon v Postojni

Veronika Ule, Andi Koder / 2015

Prenovljen frizerski salon odlikuje izčiščen, krožno zasnovan prostor. Prevladujoča bela barva sten in pohištva daje občutek svetlosti in prostornosti, čeprav ima prostor malo naravne svetlobe. Živahnost mu daje oblazinjeno sedežno pohištvo v modrih in rjavih tonih. Vizualna podoba salona, ki je izpeljana iz kroga, se v stiliziranem dekorju stenskih oblog in ilustracij pojavlja na različnih mestih. Premišljeno oblikovana atmosfera salona v ospredje postavlja uporabnike in jim nudi sodoben okvir za njihovo novo podobo.

Podatki o objektu

Leto projekta
2014
Leto izgradnje
2015
Velikost objekta
80
Investitor
Frizerstvo Sežana d.o.o.

Projektantska ekipa

Interier
Veronika Ule, Andi Koder
Fotografije
Janez Marolt
Elektro instalacije
Andrej Jelen

Izvajalci in dobavitelji