Slovenska arhitektura

ARSO – laboratorijski prizidek

Plan B / 2015

Lokacija nove stavbe ARSO, ki je namenjena laboratorijskim prostorom, predstavlja zeleni atrij znotraj gosto zazidane urbane strukture. Stavba je umeščena v prostor tako, da z obstoječo stavbo tvori dva atrija. Postavitev omogoča dobro osvetlitev novih in obstoječih prostorov agencije in ohranja zeleno površino na SZ delu, kjer so postavljene meteorološke naprave, nedotaknjeno. Stavba je zasnovana skrajno racionalno kot energijsko varčna stavba s skeletno konstrukcijo.

Podatki o objektu

Leto projekta
2011
Leto izgradnje
2015
Velikost objekta
3000 m2
Vrednost investicije
6.000.000 eur

Projektantska ekipa

Arhitektura
Petra Hudobivnik, Gašper Medvešek, Uroš Razpet, Karin Rožman, Petar Vidanoski
Fotografije
Miran Kambič

Izvajalci in dobavitelji